Tartar med sojamajonnäs och friterad kapris
4 pers - 35 min
Tartar:
- 300 g Oxfile
- 2 msk Sesamolja
- 1 msk Rapsolja
- 1 msk Finhackad röd chili
- 2 msk Sesamolja
- Salt
- Nymalen svartpeppar
Sojamajonnäs:
- 2 st Äggulor
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 1 msk Dijonsenap
- 2 dl Neutral olja
- 2 msk Soja
- Salt
Tillbehör:
- 1 dl Friterad kapris
- 1 dl Friterad palsternacka
- Picklade rödlök
- Krasse
- Blommor från oxalis
Gör så här:
Tartar
Skär ner oxfilen väldigt fint. Blanda kötet med sesamolja, rapsolja och chilin. Smaka av med salt och peppar. Håll köttet väl kylt fram tills servering.
Sojamajonnäs
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Droppa i oljan försiktigt samtidigt som du vispar kraftigt. När oljan är monterad tillsätter du sojan. Smaka av med peppar och eventuelt mer salt.
Nu är det bara att lägga upp på precis som du själv önskar och njuta av din fina måltid! Snåla inte på majjon eller rödlöken!