Krispig Tofu
4 pers
45 minuter
Ingredienser:
- 1 pkt silkestofu (ca 400 g)
- 1 dl maizena
- Olja till fritering (Raps eller frityrolja)
Glaze
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 dl chinkiangvinäger
- 1 dl mörk soja
- 1 dl strösocker
- 2 st solovitlökar (eller 4 klyftor)
- 25 g riven ingefära
- 1 tsk chilipasta
- 1 tsk malen nejlika
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk kanel
- 3 st hela stjärnanis
Gör så här:
Börja med att lägg tofun på hushållspapper för att den ska släppa vätskan.
Blanda samtliga ingredienser till glazen i en kastrull, riv ner ingefäran samt vitlöken och koka upp, låt sjuda tills önskad konsistens, ta ur stjärnanisen.
Värm upp oljan till ca 160-170 grader och fritera tofun tills den är krispig. Dela ner tofun i mindre bitar och vänd ner den försiktigt i maizenamjölet. Ta upp den ut oljan och låt den svalna något. Vänd återigen ner tofun i maizenamjölet för att sedan fritera en gång till. Låt den rinna av på papper och blanda sedan ner tofun i glazen.
Garnera med något grönt och NJUT!