Saffranspannkaka
6 pers - 35 minuter
Ingredienser:
- 500 g risgrynsgröt
- 4 st ägg
- 2 dl grädde 40%
- 100 g färskost
- 1 dl strösocker (om du köpt färdig gröt så halvera mängden)
- 0,5 g saffran
- 1 dl fint hackad mandel
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 3 droppar bittermandelolja (du kan skippa den)
- Smör
- Ströbröd
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör ihop ordentligt. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och kör i mitten av ugnen på 120 grader tills den inte vobblar mer när du skakar formen. ca 20-30 minuter beroende på ugn.
Vispa grädden till en väldigt lätt konsistens och vänd ner fästkosten. Servera pannkakan tillsammans med grädden och en rejäl klick salmbärssylt.
Njut!