Parmesanstuvade makaroner och falukorv
4 personer - 40 minuter
Ingredienser:
- 8 dl mjölk (röd)
- 5 dl idealmakaroner
- 1,5 dl riven parmesan
- 400 g falukorv
- 10 st pärltomater
- 1 dl rapsolja
- 1 kruka persilja
- 1/2 kruka timjan
- Muskotnöt
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Häll i mjölken i en kastull och redusera den tills det återstår 2/3 delar. Tillsätt makaronerna samt salta något. Var noga med att röra i botten speciellt när mjölken börjar tjockna. När du är nöjd med konsistensen så tar du av den från spisen och tillsätter den rivna parmesanen. Tänk på att stuvningen kommer att tjockna rätt mycket efter tillagning så ta av den när du tycker att den är något lös. Smaka av med salt peppar samt muskotnöt.
Tärna falukorven i större tärningar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och tillsätt falukorven. Stek till korven fått fin yta och tillsätt tomaterna. Sänk värmen något, tillsätt resten av oljan samt finhackade timjan och persilja.
Smaka av med salt och servera allt på en vacker tallrik och glöm inte att hälla över den smaksatta oljan.