Viltköttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka
4 pers
120 min
Ingredienser:
- 500 g Viltfärs
- 1 st Finhackad gul lök
- 1 ½ dl Grädde
- ½ dl Ströbröd
- 1 st Ägg
- 2 msk Finhackad timjan
- 2 msk Finhackad persilja
- 1 krm Malen svartpeppar
- 1 krm Malen vitpeppar
- 2 msk Koncentrerad viltfond
- 1 msk Tomatpuré
- Smör till stekning
- 1 tsk Salt
Potatismos:
- 10 st Medelstora mjöliga potatisar
- 2 dl Varm grädde
- ½ krm Riven muskot
- 75 g Smör
- Salt
- Peppar
Tillbehör:
- Gräddsås
- Pressgurka
- Rårörda lingon
Gör så här:
Viltköttbullar
Bryn den gula löken i smör så att den får färg. Blanda grädde och ströbröd och ställ åt sidan för att svälla en stund. Tillsätt nöt färs och övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
Rulla köttbullar i valfri storlek och stek dem i en stekpanna med mycket smör.
Potatismos
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av något. Mosa potatisen med ballongvisp eller en större gaffel. Tillsätt den varma grädden till önskad konsistens och tillsätt smör och muskotnöt. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna med potatismos, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon.
Var tog ingredienserna på såsen vägen?
I detta recept finns inte såsen med, den sår med som ett tillbehör. Tack
Hej skulle vilja ha hela receptet på pannbiff med lök och pressgurka. Har sett det på tvn och du säger att man skall laga det men jag har letat och sökt överallt det finns inte vore tacksam om du skickar mig detta recept.