Ravioli med ramslök, ricotta och parmesan

ravioli_86b0583-1

4 pers - 75 min

Ingredienser:

Fyllning:

  • 6 blad ramslök
  • 250 g ricotta
  • 1 dl riven parmesan
  • rivet skal från 1 citron
  • salt
  • nymalen peppar

Tillbehör:

  • 2 dl riven parmesan
  • 200 g smör
  • 300 g färsk bladspenat
  • 1 dl hackad rostad mandel
  • salt
  • nymalen peppar

 

Gör så här:

Börja med pastadegen så att den får vila minst 30 minuter i kylen.

Hacka ramslöken fint och blanda den med ricotta, parmesan och citronskal. Salta och peppra efter smak. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Arbeta pastadegen till tunna fina ark, ca 2 millimeter tjocka, med fördel med hjälp av pastamaskin.

Stansa ut rundlar eller skär fyrkanter av degen. Spritsa fyllningen i mitten av degen, pensla kanterna med vatten och lägg på ett ”lock” av pasta. Tryck till kanterna med en gaffel.

Koka raviolin i väl saltat vatten. Raviolin flyter upp till ytan när den är klar, efter ca 4 minuter.

Tillbehör

Lägg små högar av riven parmesan på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 160 grader tills parmesanchipsen fått fin färg. Låt svalna.

Bryn smöret i en stekpanna och häll av i en kastrull för att hålla värmen till servering.

Fräs spenaten i pannan och smaka av med salt och peppar.

Servera raviolin med det brynta smöret, mandel och parmesanchips brutna i bitar.

Lämna en kommentar