Ravioli med ramslök, ricotta och parmesan
4 pers - 75 min
Ingredienser:
- 1 sats Pastadeg
Fyllning:
- 6 blad ramslök
- 250 g ricotta
- 1 dl riven parmesan
- rivet skal från 1 citron
- salt
- nymalen peppar
Tillbehör:
- 2 dl riven parmesan
- 200 g smör
- 300 g färsk bladspenat
- 1 dl hackad rostad mandel
- salt
- nymalen peppar
Gör så här:
Börja med pastadegen så att den får vila minst 30 minuter i kylen.
Hacka ramslöken fint och blanda den med ricotta, parmesan och citronskal. Salta och peppra efter smak. Fyll en spritspåse med fyllningen.
Arbeta pastadegen till tunna fina ark, ca 2 millimeter tjocka, med fördel med hjälp av pastamaskin.
Stansa ut rundlar eller skär fyrkanter av degen. Spritsa fyllningen i mitten av degen, pensla kanterna med vatten och lägg på ett ”lock” av pasta. Tryck till kanterna med en gaffel.
Koka raviolin i väl saltat vatten. Raviolin flyter upp till ytan när den är klar, efter ca 4 minuter.
Tillbehör
Lägg små högar av riven parmesan på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 160 grader tills parmesanchipsen fått fin färg. Låt svalna.
Bryn smöret i en stekpanna och häll av i en kastrull för att hålla värmen till servering.
Fräs spenaten i pannan och smaka av med salt och peppar.
Servera raviolin med det brynta smöret, mandel och parmesanchips brutna i bitar.