Asiatisk nudelsallad
4 pers - 30 min
Ingredienser
- 300 g risnudlar
- 300 g friterad tofu
- 1 1/2 dl skuren grönkål
- 1 1/2 dl skuren vitkål
- 1/2 röd lök
- 1 st morot
- 1/2 st gurka
- 1 st salladslök
- 1 st röd chili
- 10 st sugarsnaps
- 1 kruka koriander
Dressing
- saft från 2st lime
- zest från 1 st lime
- 1 msk Fisksås
- 2 msk chinkiang vinäger
- 1 msk Soja
- 1,5 msk Sesamolja
- 2 st vitlökskluftor
- 1 msk socker
- 1 msk hackad röd chili
- 2 cm riven ingefära
- 1 msk olivolja
Gör så här:
Börja med dressingen!! Blanda samtliga ingredienser och låt det stå och dra ett tag. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär grönsakerna i strimlor eller önskad storlekar. Blanda grönsakerna med dressingen. Stek tofun i rikligt med olja och till den fått färg. Blanda tofun med dressingblandningen samt nudlarna och lägg upp.
Garnera med tunt skrev chili och salladslök.