Torsk med brynt soja och citronsmör
4 pers - 40 min
Ingredienser:
- 400-600g torskrygg
- 300 g smör
- 2 msk ljus soja
- 1 st citron
- 1,5 dl ärtor
- 1 kruka dill
- 1 kruka persilja
- 20 st små fasta potatisar
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- Salt
Gör så här:
Fisk:
Börja med att skära upp fisken i portionsbitar och salta torsken runt om. Låt denna stå och dra i ca 20 minuter. Lägg fisken i en ugnsfast form och slå på vinet o vattnet. Baka fisken i ugnen som håller en temperatur på 120 grader tills en innertemperatur på 42-43grader.
Potatis:
Koka upp välsaltat vatten och ha i potatisen. Koka den till den är mjuk rakt igenom. Finhacka lite av dillen samt persiljan och ha i den i kastrullen tillsammans med lite rapsolja så att örterna fastnar på potatisen.
Brynt smörsås:
Ha i smöret i en kastrull och bryn det på medelvärme under konstant omrörning tills det är helt gyllenbrunt och doftar karamell. Tillsätt sojan, mest från citronen samt juice från minst halva citronen. Avsluta med att ha i ärtorna samt rikligt med fint hackad dill. Smaka av med salt.
Servera!
Hej! Hur långtid tar det ungefär för torsken i ugnen?
Det är svårt att säga beroende på hur stor fisken är. Men i detta fall så runt 20 min. Men bäst att ha en termometer till hands.
Denna torskrätt är helt suverän. Såsen är to die for.
Vad roligt att höra 🙂
Gjorde detta och fantastiskt gott👍👍👍
Grymt gott!! 😋
Lättlagat!
Betyg från barnen.. 9 av 10.
Ska göra den imorgon åt morsan och farsan.