Chokladbrownie

brownie_86B0381

4-6 Pers

2 timmar

Ingredienser:

Chokladbrownie: 

  • 300 g Smör 
  • 270 g Hackad mörk choklad 
  • 6 st Ägg 
  • 4 ½ dl Strösocker 
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 ½ tsk Bakpulver

Chokladganache:

  • 1 dl Grädde
  • 200 g Hackad mörk choklad 
  • 1 msk Flingsalt

Chokladpulver: 

  • 4 dl Socker 
  • 1 ½ dl Vatten 
  • 250 g Hackad mörk choklad 

Hallonsås:

  • 3 msk Smör
  • 1 dl Hallon
  • 3 msk Florsocker

Chokladbrownie

Sätt ugnen på 170 grader.

Smält smöret, tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält helt. 

Blanda ägg och socker – det ska bara blandas och inte vispas. Blanda sedan chokladblandningen med äggblandningen och avsluta med att röra ner vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper och grädda i ca 25 minuter. Kakan kommer inte att stelna helt utan sätter sig när den svalnat.  Låt stå, gärna i kylskåp, tills den satt sig helt.

Chokladganache:

Värm grädden i en kastrull, tillsätt chokladen och rör tills den smält helt. Rör ner flingsalt och låt svalna något innan du häller smeten i en spritspåse. Förvara i kylen fram till servering.

Chokladpulver

Värm socker och vatten på medelhög värme i en stekpanna till en sockerlag. Rör inte under tiden, sockret smälter av sig själv. Värm lagen till 120 grader och tillsätt chokladen. Vispa ganska hårt till det spricker eller tills chokladen är helt smält. Häll över på en plåt och låt svalna. Mixa sedan den hårda chokladmassan tillsammans med lite torkad viol. 

Hallonsås

Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt hallon och florsocker och låt sjuda i ca 10 minuter.

Servera brownies med lättvispad grädde eller vaniljglass och chokladpulver vid sidan, toppa med ganache och hallonsås.

Lämna en kommentar